Actualiteiten

Advocatuur Mediation Overlegscheiding


Het Klokhuis geeft aandacht aan kinderen in een echtscheidingssituatie

Het Klokhuis geeft aandacht aan kinderen in een echtscheidingssituatie
Geplaatst op vrijdag 13 januari 2017

Op donderdag 19 januari a.s. start Het Klokhuis met een speciale serie over scheiden. Deze serie wordt gepresenteerd door Maurice Lede en Nienke de la Rive Box. Jaarlijks krijgen circa 70.000 kinderen van hun ouders te horen dat zij uit elkaar gaan. Volgens Het Klokhuis wijst onderzoek uit dat deze kinderen weinig durven te zeggen over de scheiding van hun ouders, omdat ze niemand verdriet willen doen. Met dit programma hoopt Het Klokhuis dit gevoelige onderwerp meer bespreekbaar te maken.

Op 19 januari a.s. wordt de eerste aflevering uitgezonden. In deze aflevering praat presentator Maurice met kinderen van wie de ouders zijn gescheiden. Daarnaast komt er een kinderpsycholoog aan het woord. Met de kinderen worden de gevolgen van een echtscheiding besproken, bijvoorbeeld dat de ouders niet meer samen wonen en nieuwe liefdes kunnen krijgen.

De tweede aflevering gaat over vechtscheidingen en wordt op 26 januari a.s. uitgezonden. Ieder jaar krijgen duizenden kinderen te maken met een vechtscheiding. In de aflevering wordt duidelijk hoe dit is voor kinderen om mee te maken en daarnaast worden er tips gegeven wat kinderen in deze situatie kunnen doen. Deze tips worden zowel door de kinderen zelf als door een kinderpsycholoog gegeven.

Iedere minderjarige van 12 jaar of ouder met scheidende ouders heeft de mogelijkheid om zijn mening aan de rechter kenbaar te maken. Dit kan door een brief te sturen of door langs te komen bij de rechter. In de aflevering op 2 februari a.s. gaat presentator Nienke samen met een jongere naar de rechtbank voor een gesprek met de rechter. Zo kunnen kinderen zien wat ze van dit gesprek kunnen verwachten, wat voor soort vragen de rechter stelt en wat de rechter met deze informatie doet.

Veel kinderen ervaren een scheiding als een heftige gebeurtenis. Vaak denken kinderen dat zij moeten kiezen tussen hun ouders of zelfs dat de scheiding hun schuld is. In de laatste aflevering, op 9 februari a.s., wordt verteld waar en op welke manier kinderen hulp kunnen zoeken als zij last ondervinden van de scheiding van hun ouders.

Naast de vier afleveringen lanceert de website www.ikdurfniettezeggendat.nl, een website waarop kinderen anoniem hun gevoelens en gedachten kunnen delen en kunnen lezen over de ervaringen van hun leeftijdgenoten.

Het Klokhuis wordt iedere dag uitgezonden op NPO 3 om 18:23 uur. 

Ga naar de website bij dit artikel: http://bit.ly/2jEt4LJ

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het vastgoedrecht omvat uiteenlopende regels en voortdurend in ontwikkeling. Onze advocaten weten van de hoed en de rand.
Van Eerdenburg De Mos
advocatuur & mediation
Augustijnendreef 2
5611 CS Eindhoven
T: 040 - 82 00 906
F: 040 - 82 00 912Ontwerp en techniek © 2013-2018 Montay Media