Eline Geven is voornamelijk werkzaam op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht en onroerend goed, contractenrecht en de algemene praktijk.

Advocatuur Mediation Overlegscheiding


mr. E.J.M. Geven
advocaat

mr. E.J.M. Geven#advocaat

Aangenaam

Mensen helpen met een juridisch probleem heeft mij altijd al aangetrokken. Ik ben iemand die graag iets voor anderen wil betekenen door het geven van juridische bijstand en advies. Tijdens mijn studie heb ik daarom als vrijwilliger bij de Rechtswinkel in Eindhoven en Best gewerkt. Hier kon ik mijn theoretische kennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan direct omzetten in de praktijk door mensen van juridisch advies te voorzien. Op dat moment wist ik het zeker: de advocatuur is mijn vak.

Binnen de advocatuur kan ik mijn sterke eigenschappen goed kwijt. Eén van deze eigenschappen is mijn doorzettingsvermogen. Dit uit zich in mijn werkwijze door een zaak tot op de bodem uit te zoeken en vervolgens tot het uiterste te gaan. Een ingewikkeld probleem ontrafelen en terugbrengen tot de kern om te bezien wat de beste oplossing is.

In mijn werkwijze vind ik een persoonlijke benadering erg belangrijk. De samenwerking met een cliënt is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Voor deze samenwerking is nodig dat ik weet wat mijn cliënt belangrijk vindt en dat mijn cliënt ook weet hoe ik tegen de zaak aankijk. Eerlijkheid en openheid ten opzichte van elkaar is de basis van deze relatie, zodat beide partijen weten wat zij van elkaar kunnen verwachten.  

Met mijn juridische kennis sta ik mijn cliënten bij met het vinden van een oplossing voor hun probleem. Ik ben een groot voorstander van het in onderling overleg tot een oplossing komen. Het belang van mijn cliënt staat altijd op de eerste plaats. Vaak wordt dit belang het meest gediend met een onderlinge regeling. In een procedure worden alleen de harde jurdische standpunten beoordeeld. Bij een onderlinge regeling is meer oog voor andere belangen die spelen. Op deze manier kan meer maatwerk worden geleverd. Het gevolg hiervan is dat beide partijen vaak een beter gevoel hebben bij de uitkomst van een regeling. Soms is een regeling niet haalbaar. In dat geval is een procedure onvermijdelijk en zal ik mij inzetten voor het maximaal haalbare resultaat.

Naast mijn werkzaamheden als advocaat heb ik een passie voor dansen (met name jazz). Van jongs af aan ben ik dan ook een aantal uren per week in de dansschool te vinden.

Profiel 

Opleiding 

  • Bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg (2008-2011)
  • Master Rechtsgeleerdheid, accent Privaatrecht aan de Universiteit van Tilburg (2011-2014)
  • Master Recht en Arbeid, specialisatie Arbeid en Gezondheid aan de Universiteit van Maastricht (2013-2014)

Nevenactiviteiten

  • Lid van De Jonge Balie ’s-Hertogenbosch sinds 2016

Rechtsgebieden

  • Arbeidsrecht
  • Huurrecht
  • Algemeen verbintenissenrecht
  • Erfrecht
Onze advocaten kunnen u te allen tijde van deskundig en gespecialiseerd advies voorzien wat betreft vastgoedrecht en huurrecht.
Van Eerdenburg De Mos
advocatuur & mediation
Augustijnendreef 2
5611 CS Eindhoven
T: 040 - 82 00 906
F: 040 - 82 00 912Ontwerp en techniek © 2013-2018 Montay Media